Mit kell tudnom,
az edzésekről?

A kettlebell edzések tulajdonképpen kurzusok, amelyek 3 hónap hosszúságúak, és mindegyiknek külön célja van.

Az alapszintű kurzus, tehát az első 3 hónap nem megspórolható, az itt szerzett alapokra épül minden más. Nemcsak a gyakorlatok megtanulásáról szól ez az időszak, ezekhez a gyakorlatokhoz meg is kell erősödni, a helyes kivitelezés sok-sok gyakorlást igényel – azt pedig nem lehet úgy, hogy egyik héten egyszer jövök, a másikon egyáltalán nem, majd megint csak egyszer. Ennek megfelelően a kezdő kurzus esetében nincs félhavi bérlet, nem lehet csak egy-egy alkalomra jegyet vennilesz majd ilyen később, amikor már a gyakorlatok elsajátítása megtörtént. Természetesen betegség, bármilyen egyéb ok miatti kihagyás más elbírálás alá kerül. Ha ilyen okokból nem tudsz jönni edzésre, a felzárkózás természetesen megoldható, de a bérlet díját arányosan visszafizetni nem tudom – az én költségeim akkor is ugyanazok, ha tíz ember van a csoportban, mint ha tízenegy. Gondolj arra, a szolgáltatódnak akkor is befizeted az előfizetői díjat, ha napi 24 órában nézed a tv-t, és akkor is, ha nyaralni voltál és egy hétig be sem kapcsoltad …

Az edzések nem drágábbak, mint más hasonló edzésformák havidíja. Az árakról és az időpontokról részletesebben itt tudsz tájékozódni:

ÁrakÓrarend

Olvass tovább és tudd meg, mi az a Kettlebell, Ground Force Method, BodyRope!

Röviden a
Kettlebellről

Egyszerű, mint a faék, de jár neki a tisztelet! A vele végzett gyakorlatok csak egyszerűnek tűnnek… Eltérően az egykezes vagy kétkezes súlyzóktól, a kettlebell esetén a fogás nem a tengelyen történik, vagyis a kettlebell markolata messze esik a súly középpontjától. Ez egyben azt is jelenti, hogy a gyakorlatok közben folyamatos koordinációt és nagy erőkifejtést igényel a használójától. A gyakorlatok helyes kivitelezése kizárólag egyszerre több izomcsoport bevonásával, illetve ezek összehangolásával érhető el.

A konditermi gépekkel ellentétben fejleszti a mélyizmokat, ami kulcsfontosságú a derékfájás, hátfájás leküzdésében.

A gyakorlatokat teljes mozgástartományban végezzük, ezért nem következik be az izmok rövidülésének köszönhető merev mozgás. Sőt, a kettlebell edzésektől hajlékonyabbak, dinamikusabbak, mozgékonyabbak leszünk, a zsírégetésben pedig verhetetlen! Már a 3 hónapos kezdő kurzus alatt olyan változásokat tapasztalhatsz magadon, amiket el sem tudtál eddig képzelni.

Javul a testtartásod, az állóképességed, általános erőnléted, olyan izmokat fedezel fel magadon, amiket eddig nem ismertél.

Ha a célod a fogyás, nem is választhatnál ennél jobb mozgásformát! Fogyni fogsz, de leginkább formálódni – ha akarod, ha nem. Ésszerű táplálkozással látványosabb a változás akkor is, ha izomtömeget szeretnél magadra szedni – vannak erre is megfelelő gyakorlatok, protokollok.

Nőként nem kell attól tartanod, hogy NDK úszónő alakod lesz – hacsak nem tolsz te is olyan cuccokat, mint annak idején ők.

Kezdetben persze lehet, hogy nem változik a súlyod: az izom ugyanis, ami a zsírréteg alatt van, elkezd nőni, sűrűbb is, tömege pedig nehezebb, mint a zsíré. Viszont minél több az izmod, annál több energiára van szüksége, ergo: felhasználja az elraktározott zsírt, amennyiben nem töltöd túl magad szénhidráttal (mert a fölöslegből újra zsír lesz ám).

FMS?
Az meg mi?

Egy hatékony edzés nemcsak a fejlesztő gyakorlatok megfelelő ütemezéséből áll! Kell egy kiegészítő rendszer a problémák feltérképezésére és javítására!

A Funkcionális Mozgásminta Szűrő, azaz FMS rendszer segítségével meggyőződhetünk arról, hogy fenn áll-e potenciális kockázat sérülésre, az egyén mozgásmintáiban vannak-e elváltozások, korlátozottságok? Sajnos a hagyományos edzések során ezek a jellegzetességek gyakran rejtve maradnak.

7+3 egyszerűnek tűnő feladatot kell elvégezni, melyek objektív képet adnak a páciensről.

Ezek a gyakorlatok nem igényelnek előkészületet, bemelegítést illetve gyakorlást, sőt éppen az a lényeg, hogy felkészületlenül teszteljük az alanyt, hiszen a sérülések is felkészületlen helyzetben a leggyakoribbak…

Miért fontosak a mozgásminták és a stabilitás?

Izmaink a központi idegrendszer parancsait követik, méghozzá úgy, hogy idegrendszerünk az egyes izmok működését mozgásmintákba rendezi, majd egységként tárolja és hívja le azokat. A mozgásminták torzulásai akadályozhatják az izmok és az ízületek normális működését, mivel az érintett izmok nem képesek optimális működésre, a test más izmai fognak kompenzálni.

Forrás: Kettlebelledzés.hu (szöveg), GrayCookMovement.com (kép)

GFM
ezdésforma?

A Ground Force Method-ot a szükség szülte, amikor sérült atlétákkal vagy átlagos tanítványokkal kellett dolgozni, akiknek már nem jelentett örömet a mozgás, mert ebben a fájdalom és a kényelmetlenség-érzet megakadályozta őket. Amikor a fájdalom jelen van, akkor a célok semmivé foszlanak, és elsősorban a mozgás élvezete és játékossága megy veszendőbe, válik elérhetetlenné.

Figyelembe véve azt, ahogy a modern társadalom a testnevelést kezeli, borzasztó mértékű degenerációt figyelhetünk meg a jelenlegi generációknál. Semmilyen tekintetben nem lettünk jobbak. Miközben a fitnesz ipar különféle edzésmódszereket kap fel, melyek folyamatosan váltogatják egymást – pont, mint a divat esetében –, fokozatosan elvesztünk fontos dolgokat: a játékos és megfelelő minőségű mozgásformákat.

A Ground Force Method a szórakoztató és egyben az alapokhoz visszanyúló megoldás erre. Megismertetünk több száz szórakoztató, biztonságos, és egyben kihívást jelentő gyakorlattal, melyek segítségével újra megtanulsz helyesen mozogni.

Forrás: GFM.hu

BodyRope?
Ezdés kötéllel?

A BODYROPE®Ÿ egy edzőheveder, amellyel bővült a funkcionális tréningeszközök köre. Valójában a tornászok és atléták által évszázadok óta használt gyűrűhöz hasonló módon funkcionál, de ez az eszköz egyszerűbbé, változatosabbá, biztonságosabbá teszi a saját testsúllyal végzett gyakorlatokat.

A BODYROPE®Ÿ előnye, hogy bárhova magaddal viheted. Használhatod otthoni vagy edzőtermi edzéshez, felakaszthatod fára, ajtóra, bordásfalra, rögzítheted plafonra vagy oldalfalkonzolra.

Mindig a gravitációval szemben fejtünk ki erőhatást a törzsizomzat folyamatos feszülése mellett.

AzŸ edzőheveder rendkívül sokoldalú, hiszen egyszerre lehet vele fejleszteni erőt, hajlékonyságot, állóképességet és mozgáskoordinációt, a törzsizomzat folyamatos feszülése mellett. Kiválóan alkalmas alakformálásra, szálkásításra és zsírégetéshez is tökéletes. Éppen ezért a legnagyobb előnye, hogy magad szabályozhatod a gyakorlatokat és az edzés intenzitását a saját edzettségi állapotodnak és súlyodnak megfelelően.

Nagyjából több mint 300 gyakorlat végezhető el az eszközzel.

A BODYROPE®Ÿ előkészíti szervezetünket, izomzatunkat a mindennapi igénybevételre és az általunk végzett munkára. Gyógytornára és sportsérülések után is használható, hiszen segít az izomzat, ízületek regenerálódásában, rehabilitációjában.