Mi is az a
Paleo?

A paleolit diéta egy olyan gasztronómiai irányzat, amely célja a paleolit kori táplálkozás reprodukálása a mai viszonyok között. Mivel alkalmazása inkább életstílus, mint alkalmi diéta, így leginkább étrendnek tekinthető. A paleolit táplálkozás célja az olyan, ún. civilizációs betegségek elkerülése, mint egyes érrendszeri betegségek (stroke, ischaemia), 2-es típusú cukorbetegség, magas vérnyomás, elhízás. Követői szerint evolúciós szempontú étrendnek is nevezhető, mert egyes kutatások segítségével evolúciós szempontból vizsgálta meg az ember és a táplálkozás, illetve betegségek kapcsolatát.

• via Wikipedia

Kéthetes
paleo étrend

Az étrend leginkább azok számára íródott, akik rendszeres testmozgást végeznek, de nem veszi figyelembe az egyéni különbségeket, már meglévő betegségeket.

A mennyiségek sincsenek megadva, mert sok esetben az aznapi ebéd felhasználásával készül a vacsora, vagy a másnapi egyik étkezés. Az étrend próbál pénztárca- és időbarát lenni. Tartalmaz olyan élelmiszereket, amelyeket a szigorúan vett paleo étrend nem ajánl – ilyenek többek közt a magas keményítőtartalmú ételek, pl.: az édesburgonya vagy a banán. A zabpehely is erősen kompromisszumos, ahogyan a rizs is. A fehérjeturmix tojás- vagy marhaprotein alapú, vízzel elkészítve.

Ez az étrend saját példámon is okulva remekül kiegészíti az általam oktatott edzésformákat.

A receptek teljes leírását és a kéthetes étrendet itt megtalálod:

Receptek és Étrendek